Gabbro tekst

Gabbro tekst

Toevoegen aan wenslijst
Toevoegen aan wenslijst
Category:
Deel dit product:

De Gabbro steen wordt ook wel de Blackstone of de Blizzard steen genoemd, vanwege zijn vaak zwarte kleur in combinatie met wit en grijs. Hij wordt gevormd in de kern van vulkanen onder de korst van de oceaan en is daarom echt een aardse steen met een aardende werking.

De samenstelling van Gabbro is te vergelijken met graniet en basalt, maar door een veel langzamere afkoeling zijn de kristallen in deze steen veel zichtbaarder. In Gabbro zit in tegenstelling tot graniet geen kwarts, maar je vind er wel veldspaat, magnetiet en granaat in.

Gabbro is aardend en positief

Gabbro een aardende steen en geeft een positieve boost aan de geest. Hij heeft dan ook een positief effect op het Wortelchakra en helpt je om je stabiel te voelen. Gabbro geeft je zelfstandigheid en zelfverzekerdheid, waardoor er meer positiviteit in je geest komt. Door Gabbro bij je te dragen kan je weer opleven en daarmee is de steen ook goed wanneer je uit een depressie of burn-out komt. Hij helpt je om de vrolijkheid in je leven weer te vinden.

Daarnaast heeft Gabbro een positieve werking op het hartchakra. Hij heeft een ondersteunende werking bij pijn, het hart en zou verwarring tegen kunnen gaan. Zo ondersteunt hij het herstel van het hart na een hartinfarct en helpt het om fantoompijn tegen te gaan. Om het hart nog een handje te helpen verbetert de Gabbro de zuurstofopname in het vloed en gaat het aderverkalking tegen.

Gabbro bij HSP

Energetisch gezien is het een goede steen voor de gevoeligen onder ons zoals HSP’s. De steen helpt om in balans te blijven wanneer er veel emoties om je heen zijn. De steen is geschikt voor kinderen, maar houdt er rekening mee om hen niet te lang deze steen bij ze te laten dragen. Het aardende effect van deze steen is sterk en soms iets te sterk voor kinderen.

Chakra: Wortelchakra en Hartchakra
Geschikt voor kinderen: Ja
Fysiek: Aarden, positiviteit, HSP, pijn, hart