Ganesha beeldje

Koop dit product en verdien 1 Crystal points
Out of stock!

Ganesha beeldje

Verdien 1 Crystal points
19.95

Uitverkocht

Toevoegen aan wenslijst
Toevoegen aan wenslijst
Deel dit product:

Ganesha is in het hindoeïsme de deva met het olifantenhoofd en is één van de bekendste goden uit het hindoeïsme. Het is de god van kenniswijsheidbeschermheilige van reizigers en neemt hindernissen weg. Wanneer je aan iets nieuws begint is dit een goede god om op je altaar te plaatsen of in huis te hebben. Daarnaast helpt Ganesha je met problemen aan te gaan.

Aan de voeten van Ganesha zit een rat en deze rat is het vervoersmiddel van deze god. Vele goden in het hindoeïsme hebben een dier die hen van A naar B brengt. De rat staat voor verlangen – en dan met name om je verlangens in toom te houden zodat het je niet overneemt.

Ganesha heeft vier handen en iedere hand heeft een betekenis. Zo heeft de eerste hand een lotusbloem vast, deze bloem staat voor verlichting. In de tweede hand houdt Ganesha een bijl vast die alle banden kan doorhakken. Ganesha helpt je om los te laten wanneer jij je pad naar verlichting bewandeld. In de derde hand houdt Ganesha laddoo’s vast. Laddoo’s zijn zoetigheden en de beloning voor een goed leven. In de vierde hand geeft Ganesha een zegen aan iedereen.