Blog

Pendelen

Wat is een pendel?

Een pendel is, simpel gezegd, een gewicht aan een touwtje/draadje/ketting dat vrij kan bewegen. Het is een divinatiemethode om antwoorden op vragen te krijgen vanuit je diepere zelf. Het is één van de makkelijkste divinatie methodes en echt voor iedereen geschikt. Maar onderschat de kracht van een pendel niet ondanks dat het vrij gemakkelijk te gebruiken is. Ook pendelen vergt oefening voordat je er goed mee kunt werken. Een pendel wordt al honderden jaren gebruikt als divinatie methode. Zo gebruikte Chinese keizers een pendel om de toekomst te voorspellen en vond Moses met behulp van een pendel water in een steen.

Hoe werkt een pendel?

Alles is energie/trilling, maar doorgaans zien we dat niet met onze ogen. Een pendel maakt energie tastbaar. Het is dus de energie van een mens, de intuïtie, hogere zelf dat tastbaar/zichtbaar gemaakt door een pendel. Met een pendel zelf kan je niets ‘aanroepen’ of ‘wegsturen’. Het laat enkel zien wat er al is of wat er mogelijk kan gaan gebeuren op basis van eerdere acties en keuzes.

Wanneer je de pendel iets vraagt, gaat je intuïtie op een recordtempo mogelijkheden onderzoeken in het energieveld. Dit energieveld is zo groot als het heelal. Ik vergelijk het wel eens met een spinnenweb: jij bent de spin in het midden van het web en alles om je heen zit vast aan de draden van het web. Zodra iets of iemand een keuze maakt of iets doet gaan de draden van het web zachtjes trillen: energie gaat zich verplaatsen. Dit kan jij voelen, al is dat vaak ongemerkt. Alles wat er dus gebeurd heeft invloed op jou: het een natuurlijk meer dan het ander. En andersom werkt het dus ook, al jouw keuzes, acties en gedachten hebben invloed op alles en iedereen. En een pendel helpt jou om dat web als het waren te doorzoeken.

De energie gaat vanuit je intuïtie (hoofd/derde oog chakra) naar je arm en verplaatst zich naar de pendel. De pendel is als het ware de speaker van je intuïtie en laat door middel van beweging zien wat het antwoord is op je vraag. Klinkt dit nog wat vaag voor je? Dan zou ik zeker eens proberen om te gaan pendelen. Je zal zien dat het écht werkt.

Een pendel kiezen

In principe kan alles kan een pendel zijn. Zolang er maar een gewicht aan een touwtje hangt. Maar een pendel van edelsteen geeft extra kracht. De eigenschappen van de edelstenen kunnen helpen bij het pendelen en het is natuurlijk ook gewoon heel erg mooi. Ik verkoop pendels in verschillende vormen. Iedere vorm heeft zijn eigen uitwerking.

Pendel in puntvorm: Dit is eigenlijk de makkelijkste vorm voor een pendel want deze geeft vaak een heel duidelijk antwoord. Deze pendel kan je gebruiken voor vrijwel alle vragen.

Bolvormige pendel: De energie van deze pendel  is wat meer ‘overal’. De pendel in bolvorm let sterker op de omgeving en het energieveld om jou heen. Dit is een fijne pendelvorm voor het werken met gidsen en spirits.

Pendel in Merkabavorm: Deze pendel is er eentje voor ervaren pendelaars. De energie is heel direct en komt diep vanuit het innerlijke. Het is bij deze pendel belangrijk dat je je heel goed kunt concentreren en geen vooroordelen hebt bij je vragen. Deze pendel is geschikt voor vragen over zelfontwikkeling etc.

Welke steen je nodig hebt kies je op basis van je intuïtie of door te kijken welke energie een steen heeft. Zo is bergkristal en rozenkwarts áltijd een goede keuze, helpt amethist om je intuïtie wat meer open te zetten en helpt obsidiaan je minder te twijfelen.

Aan de slag met je pendel

Stap 1: Je geest vrij en rustig maken. Zet beide voeten stevig op de grond en adem een paar keer goed in en uit. Het is belangrijk dat je vragen stelt met open mind zonder vooroordelen.

Stap 2: Ga goed rechtop zitten, houdt je pendel op een ontspannen manier vast en wacht totdat de pendel stil hangt.

Stap 3: Vraag wat ja en nee is. Iedere pendel kan hier een ander antwoord op geven: iedere pendel heeft zijn eigen energie.

Stap 4: Stel een paar verificatie vragen zoals ‘Is mijn naam Elise’? ‘Is het vandaag donderdag’? Dit zorgt voor een dubbelcheck of het op dat moment geschikt is om te pendelen en of je goed verbonden bent met je pendel.

Stap 5: Geef aan waar de inzichten vandaan moeten komen; dit doe je ook al door de pendel te kiezen, maar het is belangrijk dat je vraagt waar de info vandaan komt. Bijvoorbeeld

“Ik zoek informatie uit mijn hogere zelf en mijn intuïtie. Ik zoek vragen naar waarheid, enkel en alleen voor het juiste doel en het goede voor eenieder.” (Simpele versie ‘ik wil graag antwoorden van mijn hogere zelf of intuïtie)

“Ik zoek vragen van mijn gidsen, mijn helpers (…). Ik roep ze aan opdat zij mij kunnen helpen met het vinden van antwoorden op mijn vragen.” Niet voor krachtdieren.

Stap 6: Stel je vragen. Wees geduldig, concentreer op de vraag. Hoe meer de pendel beweegt, hoe duidelijker het antwoord. Het herhalen van vragen mag bij onduidelijkheid. Na iedere vraag even de pendel aanraken met je vrije hand om de vraag/antwoord te ‘beëindigen’.

Stap 7: Aan het einde: bedank de pendel, de energie en eventueel aanwezige spirits.

Veel pendelplezier en mooie inzichten gewenst!

Deel dit verhaal: