Blog

volle maan maanwater

Maanwater maken

Maanwater is water met de energie van de volle maan. Dit water is te gebruiken bij het reinigen van jezelf, maar ook bij het reinigen van bijvoorbeeld je huis. Ook gebruik je dit water om magische attributen zoals een staf, pentakel of athame te reinigen. Want soms is afstoffen gewoon niet genoeg en moet er water aan te pas komen. Ook kan je dit water gebruiken bij het opstaan of het gaan slapen. Was je handen ermee of druppel wat in je badwater. Het helpt je om de dag goed te beginnen of om je dag in rust af te sluiten.

Maanwater maak je door regenwater op te vangen en deze gedurende de nacht van de volle maan, in het maanlicht te zetten. Als je geen regenwater bij de hand hebt, kan je ook bronwater gebruiken. Natuurlijk kan je ook kraanwater gebruiken, maar daar is zoveel mee gedaan en in gedaan dat dat water minder energie bevat.

Hoe maak je maanwater?

Zorg ervoor dat je een goede plek hebt om het water te verbinden met maanenergie en uiteraard is ergens buiten hiervoor de beste plek. Als je eenmaal weet waar je een schaal met water neer kunt zetten, steek je eerst wat kaarsen aan op die plek, misschien wat wierook erbij en als je hebt kunnen maanstenen ook een plek krijgen op de plek waar je de schaal wilt zetten. Giet het water in een schaal, bij voorkeur een schaal die je alleen gebruikt om waters te maken (je kunt ook zonnewater en stormwater maken). Dan houd je de schaal eerst in je handen. Sluit je ogen en voel het gewicht van de schaal met water, mediteer hier rustig even op en zet de schaal neer wanneer je merkt dat deze neer gezet moet worden. Het maken van maanwater is een goed moment om te gaan luisteren naar jouw intuïtie, dus probeer zelf ook aan te voelen hoe je iets kunt doen.

Wanneer je eenmaal rust hebt gevonden, richt je dan even tot de maan en baad in haar licht. Sommige mensen vinden het fijn om hun armen in de lucht te doen, anderen graven juist hun handen diep in de grond om verbinding te maken met zowel de aarde als de maan. Laat het water in de schaal een nacht de volle maan energie in zich opnemen. De volgende ochtend kan je dit maanwater in een fles doen en gebruiken tot de volgende volle maan. Eventueel kan je ook edelstenen toevoegen. Bijvoorbeeld maansteen, bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze stenen hebben allemaal een zachte energie.

Intuïtie en vrijheid

Maanwater is fijn om te gebruiken voordat je een ritueel gaat doen. Even je handen wassen met volle maan, gebruiken in bad of de douche. Maanwater maakt je rustiger en geeft je intuïtie meer vrijheid.  Wanneer je juist meer kracht wilt krijgen is het handig om zonnewater te maken. Om dit te doen kan je bronwater of regenwater een dag in de volle zon zetten. Gebruik hiervoor bij voorkeur gele kaarsen en edelstenen in de kleuren geel, oranje en rood.

Veel mooie inzichten gewenst bij het maken van maanwater!

Deel dit verhaal: