Blog

Een kort reinigingritueel

Gewicht op je schouders.
Een vol gevoel.
Weinig concentratie.
Nieuwe maan.

Allemaal momenten en gevoelens waarbij het handig is om jezelf even te reinigen. Door jezelf te reinigen ontdoe je jezelf van energie waar je niets meer aan hebt. Dit kunnen zorgen zijn, maar ook energie van anderen die aan jou is blijven ‘plakken’ bijvoorbeeld. Ik noem dit reinigen, anderen noemen dit ook wel eens zuiveren of smudgen. Dit is het stappenplan dat je kunt  gebruiken om jezelf, een ruimte en anderen te reinigen.

▲ Ga rechtop zitten zodat je goed kan ademen, maar blijf wel ontspannen.

▲ Houd je handen open of omhoog. Hiermee ben je open voor het universum.

▲ Wanneer een ander jou reinigt, doe je ogen dan bij voorkeur dicht. Wanneer je dit zelf doet is het natuurlijk wel handig om ze open te houden wanneer je salie of palo santo pakt. (Op de foto zie je palo santo) Steek de salie of palo santo even aan, laat het branden en blaas vervolgens de vlam uit. Er zal rook ontstaan.  Zodra de rook om je heen waait, kan je je ogen even sluiten om het moment echt te ervaren. Ga van je voeten naar je kruin zodat je hele lichaam en geest gereinigd wordt.

▲ Adem een paar keer goed in en uit. Ademhaling is ontzettend belangrijk, dus probeer echt rustig en bewust te ademen.

▲ Neem je rust, geniet van het moment en wanneer jij voelt dat het klaar is, is het ook klaar. Twijfel niet: het is goed. Jij voelt hoe het moet zijn. Naderhand kan je de ramen even open zetten en zelf ook even naar buiten gaan de frisse lucht in!

Deel dit verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.