Oceaan jaspis geslepen 21 - 40 gram

Koop dit product en verdien 0 Crystal points

Oceaan jaspis geslepen 21 – 40 gram

Verdien 0 Crystal points
5.75

Op voorraad

Toevoegen aan wenslijst
Toevoegen aan wenslijst

Worden per stuk verkocht met een gewicht tussen de 21 en 40 gram. De stenen worden uit voorraad geleverd en kunnen dus qua kleur en vorm afwijken van de foto’s.

De naam oceaan jaspis is eigenlijk onjuist, want het is geen echte jaspis. De steen wordt een jaspis genoemd omdat de steen die ‘rondjes’ en lijnen heeft en kwartshoudend is, maar eigenlijk is het rhyoliet. Maar deze naam is een stuk onbekender, dus hou ik het ook bij oceaan jaspis. De oceaan jaspis is een steen die voor alle chakra’s geschikt is. Hij is goed voor het hoofd, de huid en de baarmoeder. Daarnaast is dit ook een fijne steen om bij je te dragen wanneer je verkouden bent of aan het worden bent aangezien deze steen het immuunsysteem kan ondersteunen om de verkoudheid te overwinnen. Ook fijn dus als je veel met kinderen werkt bijvoorbeeld op school waar toch veel verkoudheden ronddwalen. Vrijwel alle oceaan jaspis wordt gevonden in Madagascar.

Jaspis is er in vele kleuren en vormen. Jaspis is een kwartssoort, maar het microscopisch kleine kristallen. Dit wordt ook wel cryptofristallijn genoemd. De chemische samenstelling is dus hetzelfde als die van kwarts, maar door zijn kristalvorm is het een andere soort dan kwarts. Jaspis komt enorm veel voor op de wereld, zelfs in Nederland! De grootste vindplaatsen zijn India, Rusland, Frankrijk en de VS. De naam jaspis heeft niet echt een bekend herkomst, maar er wordt gedacht dat het uit het Grieks komt en ‘gevlekte steen’ betekend. Zij wordt al sinds de oudheid bewerkt en gebruikt. Zo zijn er pijlpunten en bijltjes van jaspis gevonden.

Elke soort jaspis werkt aardend en beschermend. Zij helpt doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Jaspis maakt strijdlustig, daadkrachtig en volhardend. Jaspis helpt bij het voor jezelf opkomen en geeft moed, zij maakt weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Jaspis bevordert de fantasie en absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling en negatieve invloeden, dit maakt veel jaspis varianten uitstekend voor kinderen die gevoelig zijn. De fysieke eigenschappen hangen af van het soort jaspis. Kies op basis van de beschrijving en je gevoel de jaspis uit die bij jou past.

Chakra: Alle chakra’s
Geschikt voor kinderen: Ja
Fysiek: Immuunsysteem, verkoudheid, huid, hoofd