Nefriet

Toont alle 3 resultaten

Toevoegen aan wenslijst

Nefriet geslepen 21 – 40 gram

Verdien 0 Crystal points
6.50 5.50
Toevoegen aan wenslijst

Nefriet donut hanger

Verdien 0 Crystal points
5.50
Toevoegen aan wenslijst

Hanger nefriet

Verdien 0 Crystal points
6.50

De nefriet is een prachtige donkergroene steen die familie is van jade, samen met jadeniet, en lijkt er ook op zowel qua uiterlijk als qua energie. In nefriet zit veel ijzer en het magnesium zorgt voor de mooie diepgroene kleur. De energie van deze steen staat voor geluk en een leuk leven. Daarnaast is het een goede steen om bij je te dragen tijdens de zwangerschap, aangezien het de borstvoeding stimuleert en een gunstig effect heeft op de botten. Dit gunstige effect geldt zowel voor de moeder als voor de baby. Het is ook een fijne steen bij darmziektes zoals PDS en Cröhn, net als dat het bij maagproblemen goed gebruikt kan worden.

Nefriet is een edelsteen die zorgt voor geluk en voorspoed

Beschermende factor van nefriet

Nefriet heeft een beschermende factor en zorgt voor balans in het lichaam. Verder reinigt het je lichaam. Deze edelsteen is van zichzelf zeer helend en helpt je lichaam tegen bijvoorbeeld nierstenen en galstenen. Ook helpt nefriet tegen bedplassen. Het is een rustgevende steen die zorgt voor een sterkere verbinding met de spirituele wereld. Hierdoor helpt het goed tegen nachtmerries, omdat het deze verbinding reinigt. Deze steen zorgt voor harmonie en balans. Omdat het een steen is die inwerkt op het Hartchakra, bevordert het liefde en tolerantie met de mensen om je heen.

Steen van geluk

Nefriet is vooral een geluksteen. Het zorgt voor voorspoed en welvaart, waardoor het een goede steen is om bij je te hebben tijdens het reizen. Deze steen bevordert zelfredzaamheid en helpt om prikkels waardoor je geïrriteerd kunt raken los te laten.

Nefriet en toepassing ervan

Het is een edelsteen die gebruikt wordt bij meditatie, massage, therapie en kan zowel op het lichaam als in de klederen gedragen worden. Ook is het mogelijk om hem op een voor jou bijzondere plek neer te leggen. Nefriet heelt tevens hechtingen en zorgt voor een lagere bloeddruk. Het heeft een positieve invloed op het hart. Nefriet is niet geschikt voor het maken van edelstenenwater op de directe manier. Deze steen kan wel op alle mogelijke manieren opgeladen worden.

Nefriet edelsteen in het kort

Chakra: Hartchakra
Geschikt voor kinderen: Ja
Fysiek: Botten, zwangerschap, borstvoeding, geluk, vrolijk

Vindplaats van nefriet

Deze edelsteen kan gevonden worden over de hele wereld. Naast Nieuw-Zeeland en delen van Zuid-Amerika, zoals Peru en Brazilië, wordt nefriet vooral gevonden in Europa. In Duitsland, Polen en Italië komt de steen voor. Tevens is nefriet de nationale steen van Nieuw-Zeeland.

Meer weten over nefriet?

Wil je meer weten over nefriet of heb je andere vragen? Je kunt gerust het contactformulier invullen of een mail sturen naar info@dyona.nl. Ik reageer daarna zo snel mogelijk op je vragen.