Armband granaat facet 4mm

Koop dit product en verdien 1 Crystal points

Armband granaat facet 4mm

Verdien 1 Crystal points
16.75

Op voorraad

Toevoegen aan wenslijst
Toevoegen aan wenslijst

Armband van granaat, facet geslepen. Kralen zijn 4mm, armband +-18cm.

Granaat is een prachtige donkere steen, die eigenlijk heel donker rood is. Haar rode glinsteringen zijn te zien in et licht.

De mythe van Persephone

Het woord ‘granaat’ is afkomstig van het Latijnse granatum wat ‘granaatappel’ betekend. De granaat die ik verkoop lijken dan ook veel op granaatappelpitjes.

De granaatappel staat centraal in de mythe van Persephone. Deze godin werd ontvoerd door Hades, de god van de onderwereld. Zij verdween met hem in de duisternis, haar moeder Demeter in groot verdriet achterlatend. Zeus, de broer van Hades, bood Demeter aan om Persephone terug te halen en daarmee stemde Hades in. Maar zo slinks als hij was, moest Persephone nog één avondmaal met hem delen en daar at zij zes granaatappelpitjes. Wanneer eenmaal iets gegeten wordt in het dodenrijk, kan men niet meer terug naar aarde. Voor elke pit die Persephone had gegeten moest ze een maand naar Hades terugkeren. En zij kon Persephone iedere lente en zomer op aarde doorbrengen en moest zij in de herfst en winter Hades vergezellen in het dodenrijk.

De granaat is daarmee een steen die verbonden is met de mythe van Persephone . Daarnaast werd granaat al vijfduizend jaar geleden ontdekt en gebruikt in Egypte en in de middeleeuwen geloofde men dat granaat een inspiratie was, aanzette tot het spreken van de waarheid en een beschermer tegen verwondingen.

Granaat geeft troost en kracht

Granaat is een goede steen om bij je te dragen wanneer je het emotioneel en/of lichamelijk zwaar hebt. Het is een steen die met zijn zachte en toch hele krachtige energie veel troost bied en ook je gevoel van eigenwaarde helpt te versterken. Het is een steen die een positieve invloed heeft op de voortplantingsorganen en het is een hele goede steen om bij je te dragen tijdens zwangerschap en bevallingen.

Chakra: Sacraalchakra en hartchakra
Voor kinderen geschikt: Nee
Fysiek: Goed voor het lichaam dat moet herstellen van ziekte, eigenwaarde, troost, liefde, zwangerschap, voortplanting, seks