Cappuccino jaspis geslepen 21 - 40 gram

Koop dit product en verdien 0 Crystal points

Cappuccino jaspis geslepen 21 – 40 gram

Verdien 0 Crystal points
4.50

Op voorraad

Toevoegen aan wenslijst
Toevoegen aan wenslijst

Stenen worden per stuk verkocht, gewicht tussen  21 en 40 gram. De stenen worden uit voorraad geleverd en kunnen qua kleur en vorm afwijken van de foto’s.

Waar de naam vandaan komt voor deze jaspis variant is niet heel moeilijk: met zijn kleuren licht- en donkerbruin doet hij ons denken aan cappuccino. Deze jaspis wordt veelal gevonden in Zuid-Afrika, Madagascar en Australië. Het is een steen die je goed laat aarden en je helpt presteren wanneer je onder druk staat of juist moeite hebt met gemotiveerd te blijven voor iets. Daarnaast heeft deze steen een positieve invloed op de darmen en de maag.

Jaspis is er in vele kleuren en vormen. Jaspis is een kwartssoort, maar het microscopisch kleine kristallen. Dit wordt ook wel cryptofristallijn genoemd. De chemische samenstelling is dus hetzelfde als die van kwarts, maar door zijn kristalvorm is het een andere soort dan kwarts. Jaspis komt enorm veel voor op de wereld, zelfs in Nederland! De grootste vindplaatsen zijn India, Rusland, Frankrijk en de VS. De naam jaspis heeft niet echt een bekend herkomst, maar er wordt gedacht dat het uit het Grieks komt en ‘gevlekte steen’ betekend. Zij wordt al sinds de oudheid bewerkt en gebruikt. Zo zijn er pijlpunten en bijltjes van jaspis gevonden.

Elke soort jaspis werkt aardend en beschermend. Zij helpt doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Jaspis maakt strijdlustig, daadkrachtig en volhardend. Jaspis helpt bij het voor jezelf opkomen en geeft moed, zij maakt weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Jaspis bevordert de fantasie en absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling en negatieve invloeden, dit maakt veel jaspis varianten uitstekend voor kinderen die gevoelig zijn. De fysieke eigenschappen hangen af van het soort jaspis. Kies op basis van de beschrijving en je gevoel de jaspis uit die bij jou past.

Chakra: Sacraalchakra
Geschikt voor kinderen: Twijfelachtig
Fysiek: Laat beter presteren, versterk de maag en de darmen