Barnsteen

Toont alle 2 resultaten

Toevoegen aan wenslijst

Hanger barnsteen

Verdien 0 Crystal points
9.50
Toevoegen aan wenslijst

Mala amazoniet en barnsteen

Verdien 4 Crystal points
43.00

Barnsteen

Barnsteen, dé steen die vroeger veelvuldig werd gedragen en wordt bewerkt en steeds meer ‘normaal’ wordt om kinderen te laten dragen bij tandjespijn en bij het opgroeien. Maar niet alleen voor kinderen is dit een goede om te dragen, ook voor volwassenen is het een steen van zachtheid.

Barnsteen is een fossiele hars

Barnsteen is een fossiele hars van naaldbomen. De hars druppelt uit de bomen en fossileerd, hierdoor is het een halfedelsteen van organische oorsprong. De Romeinen noemde barnsteen succinum wat ‘sapsteen’ betekent. De naam barnsteen komt van het Duitse ‘Bernstein’, brandsteen. Barnsteen is namelijk brandbaar. Een veelvoorkomende misvatting is dat barnsteen het braaksel van de potvis is, maar dat is niet waar. Echte barnsteen kan je herkennen aan zijn brandbaarheid en de zoete geur die het verspreid tijdens het branden. Veel mensen kennen barnsteen van de vliegen en andere insecten die wel eens te vinden zijn in barnsteen, in de stenen van Dyona vind je deze niet.

Een zachte energie

Barnsteen is ontzettend licht en heeft een hele zachte energie. Het is dé steen voor kinderen bij het doorkomen van tandjes, voor pijn en voor krampjes. Als ouder kan je de steen goed bij je dragen zodat je de energie door kan geven aan de kinderen wanneer zij nog te jong zijn om stenen te dragen. Tevens helpt barnsteen bij astma, reuma en bij oorpijn. Het is naast aquamarijn een goede steen om te dragen als je last hebt van hooikoorts.  Barnsteen zet negativiteit om naar het positieve en maakt optimistisch.

Chakra: Zonnevlecht chakra
Voor kinderen geschikt: Ja!
Fysiek: kinderen, tandjes, oren, rust, positiviteit, optimisme, zachtheid, warmte, reuma, astma, hooikoorts