Er zijn een aantal aanpassingen geweest op de webshop, klik hier om de overzicht opnieuw te laden.

Blog

adorable-animal-animal-photography-1056251

Edelstenen voor een goede nachtrust

Slapen is essentieel. Zelf heb ik genoeg slaap nodig om fatsoenlijk te kunnen functioneren en zodra ik ook maar iets te weinig slaap ga ik dat in alles merken. Buiten dat ik gewoon moe ben, let ik minder goed op, ben ik snel aangebrand en heb ik nergens meer zin in. Een goede nachtrust geeft mij ene kickstart om een goede dag te hebben. Maar hoe kan je nou stenen en spiritual supplies van Dyona toepassen voor een goede nachtrust? Ik vertel het je in deze blog.

Edelstenen voor een goede nachtrust

Wanneer je echt flinke slaapproblemen hebt is het goed om als eerste naar je huisarts te gaan. Stenen zijn geen vervanging voor de gezondheidszorg, dus dat is altijd de eerste stap. Maar wanneer je af en toe slecht slaapt, last hebt van vervelende dromen of al bij de huisarts bent geweest en je niet het gevoel hebt er alles aan gedaan te hebben kan je uitkomen op het alternatieve circuit, zoals de edelstenen zo mooi noemen. Wij kijken op een holistische wijze naar lichaam en geest en kijken vervolgens hoe we de energie kunnen aanpassen. En daar komen natuurlijk stenen bij om de hoek kijken.

Wanneer je veel piekert en daardoor niet kunt slapen is dit een teken dat je wellicht  niet goed geaard bent. Stenen zoals tijgeroog, rode jaspis en zwarte toermalijn kunnen je helpen om beter te aarden. Draag één van deze stenen dagelijks bij je of leg er eentje aan je voeteneind onder je bed of matras.

Wanneer je moeite hebt om je over te geven aan het slapen of juist heel zwaarmoedig bent zijn de amethist en seleniet fijne stenen voor op je nachtkastje. Deze zijn ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met slapen.

Soms kan het zo zijn dat je wel slaapt, maar niet het gevoel hebt uitgerust te zijn. Dit kan komen doordat je nachtmerries hebt of veel heftige dromen hebt. Kies dan voor een beschermende steen zoals de labradoriet of voor een steen die je meer rust brengt zoals de blauwe calciet. Leg ze op je nachtkastje of onder je kussen.

De slaapkamer

De slaapkamer moet een plek van rust zijn. Het is de plek waar je tot rust moet komen, kunt slapen en mag dromen. Maak van de slaapkamer een oase van fijne energie door de slaapkamer regelmatig te reinigen met bijvoorbeeld palo santo. (Klik hier voor meer informatie over reinigen) Tevens is het fijn als er niet te veel elektrische apparaten in je slaapkamer staan, er regelmatig een raam open staat om lekker te luchten en zet planten in je slaapkamer. Breng de natuur in je slaapkamer. Naast dat planten gewoon heel mooi zijn, zijn zij een bron van goede energie. Mits je ze niet vergeet water te geven natuurlijk.

Self care

Slapen is een vorm van self care, het zorgen voor jezelf. Gun jezelf genoeg nachtrust en zorg ervoor dat je optimaal kunt slapen en rusten. Kijk voor het slapen gaan geen TV of op je telefoon maar lees een boek of luister wat muziek. Zelf vouw ik de was op voordat ik ga slapen, een heerlijk meditatief werkje vind ik. Ook maak ik graag gebruik van iedere avond hetzelfde ritueel: even wat opruimen in de woonkamer zodat ik ‘s ochtends in een opgeruimd huis beneden kom, make-up afhalen, tandenpoetsen, knuffelen met de hond, mediteren en dan slapen. Ritme brengt namelijk ook heel veel rust. En als je kinderen hebt, dan zal je hier vast hevig ja op knikken. Maar ook volwassenen hebben baat bij ritme. Je bereid je lichaam en geest voor op wat komen gaat: een heerlijk moment van rust en slaap.

Deel dit verhaal: