Blog

Edelstenen voor balans

Balans is een lastig iets, want wanneer ben je nou eigenlijk echt in balans? Waarschijnlijk is het een utopie om volledig in balans te zijn en voor de één is de balans anders dan voor de ander. Maar hoe ontdek je of je in balans bent, of juist niet? En welke stenen helpen je om meer in balans te komen?

Wat is balans?

Balans is misschien wel het meest gebruikte woord binnen de spiritualiteit. Alles moet maar in balans zijn en grote kans dat jij ook op zoek bent naar balans in je leven. Maar wat die balans nou is, dat is voor iedereen verschillend en vaak ook niet in woorden over te brengen. In balans zijn is voor veel mensen een gevoel van geluk, harmonie en dat alles lekker in een ‘flow’ zit. Maar zodra er een probleem op de proppen komt of we verdriet ervaren, raken we alweer uit balans. Heel menselijk en geen probleem, want je komt ook weer terug in je gevoel van in balans zijn. Maar regelmatig vinden we het lastig om terug te keren naar dat gevoel. Alsof we de weg even kwijt zijn geraakt. En dan zijn er drie stenen die een goede steun kunnen bieden bij het opnieuw vinden van je weg naar balans.

Maak je eigen geluk met amazoniet

Amazoniet is een groene steen met witte lijnen en heeft een hele zachte energie. Deze zachte energie is precies wat je zoekt wanneer je in onbalans bent geraakt door een heftige stemmingswisseling zoals angst, trauma of verdriet. De amazoniet brengt jou kalmerende energie en geeft ondersteuning bij het verwerken van het verdriet of ze brengt jou weer in balans wanneer je last hebt van extreme stemmingswisselingen. Maar deze steen geeft je ook een boost! Omdat het verstand en intuïtie door amazoniet in balans wordt gebracht, kan zij jou uit een slachtofferhouding halen en geeft ze jou de kracht om je eigen geluk te maken. Amazoniet geeft balans, doordat zij je helpt om in je eigen kracht te gaan staan. Wil je graag een amazoniet aanschaffen of wil je meer informatie over deze prachtige groene steen? Klik hier.

Yin en Yang van toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts bevat de zware, beschermende energie van zwarte toermalijn en de heldere zuivere energie van bergkristal. Eigenlijk zijn het dus twee extremen die samen in één steen zitten. Maar zij zijn verenigd met elkaar, versterken elkaar en creëren een bijzonder krachtige harmoniserende energie. Deze steen is geschikt wanneer je uit balans bent geraakt, doordat je niet goed geaard bent geweest, wanneer je door je hooggevoeligheid van je stuk bent gebracht door (negatieve) energie of wanneer je te maken hebt gehad met een plotselinge verandering in je leven. Wil je graag een toermalijnkwarts aanschaffen of wil je meer informatie over deze mooie steen? Klik hier.

Zuiverheid en helderheid met bergkristal

Bergkristal is dé basissteen als het gaat om balans. Daarom vind ik bergkristal ook altijd een must have: het brengt ons lichaam in balans vanwege haar helderheid. Hoe zuiverder (dus transparanter) de bergkristal, hoe meer deze steen je in balans kan brengen. Draag bergkristal bij je wanneer je hormonaal uit balans bent, na de zwangerschap, na en tijdens ziekte of wanneer je een algeheel gevoel van onbalans ervaart, zonder dat je daar een duidelijke verklaring voor hebt. Bergkristal brengt je in alignement met de sterren en de planeten en soms komt daar ons gevoel van onbalans ook vandaan. Wil je graag een mooie bergkristal aanschaffen of wil je meer informatie over deze prachtige steen? Klik hier.

Deel dit verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.