Blog

Edelstenen en kinderen

Steeds vaker kiezen ouders ervoor om kinderen te ondersteunen met edelstenen. Of het nou is om ze rustiger te laten slapen, faalangst te verminderen of ze te helpen met het zichzelf zijn… Edelstenen bij kinderen werken ontzettend goed en ik hoor iedere dag weer positieve verhalen erover! In deze blog geef ik een paar tips voor het werken met edelstenen bij kinderen.

Laat kinderen zelf een steen kiezen

Wat mij betreft dé regel als het gaat om edelstenen en kinderen: laat ze zelf kiezen. Veel kinderen zijn intuïtief heel sterk en weten precies wat ze nodig hebben. Natuurlijk kan je ze de foto’s uit de webshop laten zien en ze laten bepalen wat je kunt kopen. Nog handiger is het om zelf wat verschillende soorten stenen te kopen waar ze iedere dag uit kunnen kiezen. Hierdoor zullen ze iedere keer dat ze een steen mogen uitkiezen weer naar hun gevoel moeten luisteren. Dit is niet alleen een rustgevend moment, maar ook een mooi moment van bewustwording over hoe je je voelt. Een fijn iets om vroeg aan je kinderen te leren: Luisteren naar je gevoel.

Een ochtend/avond ritueel

Rituelen geven ritme aan de dag en laat dat nou iets zijn wat voor veel kinderen heel goed werkt. Dit ritueeltje kan je ’s avonds voor het slapengaan of bij het opstaan doen.

Ga ergens rustig zitten, bijvoorbeeld op bed. Pak het schaaltje met verschillende stenen en laat je zoon of dochter even de ogen dicht doen. Adem samen 3 keer rustig in en uit en stel daarna de vraag: hoe voel jij je vandaag?  Vervolgens kan hij/zij een steen kiezen die past bij dit gevoel. Je zou ook kunnen vragen voor het slapengaan ‘Hoe was je dag vandaag?’ en aan de hand van die vraag een steen laten kiezen. Kinderen kunnen de steen vervolgens op het nachtkastje leggen voordat zij gaan slapen of de steen in hun schooltas stoppen als ze naar school gaan. Ook kan je samen een steen kiezen voor de volgende dag, bijvoorbeeld voor een spreekbeurt om de zenuwen wat te verminderen.

Als ouder kan je kijken wat de steen betekent en op die manier nog meer inzicht krijgen in het gevoelsleven van je zoon of dochter. Ook kan je samen kijken wat de steen betekent en er samen nog even over kletsen. Dit ritueeltje kan je iedere dag doen of een paar keer per week. Net waar jij je goed bij voelt.

Must haves

Kinderen kiezen op gevoel. Of ze een steen nou gewoon ‘mooi’ vinden of dat ze je vertellen dat een steen goed voelt. Zij kiezen op gevoel. Onderstaande lijst met stenen is een lijst met stenen waar veel kinderen voor kiezen. Iedere steen heeft een eigen energie en is heel geschikt voor kinderen. Wat mij betreft zijn dit dus echte must haves voor een huishouden met kinderen:
– Tijgeroog
– Rozenkwarts
– Amethist
– Aventurijn
– Bergkristal
– Fluoriet
– Kiwi jaspis
– Mangano calciet
– Opaline
– Boomagaat

En het leuke is? Deze must haves zijn helemaal niet duur – in ieder geval niet bij Dyona. Kies bijvoorbeeld het formaat M, deze zijn doorgaans groot genoeg voor kinderen. Een formaat M steen kost gemiddeld zo’n €0,50 – €0,80 per stuk.

Als ouder een steen kiezen voor je kinderen

Natuurlijk kan dat ook. Soms wil je ze bij iets ondersteuning bieden wat ze zelf nog direct opmerken. Let er dan goed op dat de steen geschikt is voor kinderen. Zo is lodoliet wat mij betreft niet geschikt voor kinderen vanwege de wat heftigere energie. Bij iedere steensoort op de website van Dyona heb ik geschreven of ik de steen vind passen bij kinderen. Maar jij als ouder weet het beste wat jouw kind nodig hebt. Luister naar je intuïtie en lees de beschrijvingen bij de stenen en ontdek welke steen bij jouw zoon of dochter past. Ook mag je mij altijd een bericht sturen voor advies. Advies is altijd gratis en vrijblijvend.

Deel dit verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.