Blog

Dagelijkse rituelen met stenen

Ken je dat? Je kijkt naar de stenen die je hebt verzameld en ziet dat er wat stof op ligt. Of je hebt wat stenen gekocht en je hebt geen idee wat je ermee moet. Maar je kunt echt dagelijks iets doen met stenen, zonder dat dat heel veel tijd kost. Ik geef je een paar tips hoe je dagelijks kunt werken met stenen.

Tip 1: Mediteren met stenen

Ik ben zelf niet van het uren mediteren per week, daar ben ik heel eerlijk in. Dus heb ik mijn 5-minuten-power-meditatie moment iedere dag. Nou ja, bijna iedere dag dan. Soms vergeet ik het wel eens. Soms mediteer ik ook langer, maar het is altijd tot het moment dat ik rust ervaar in mijn hoofd. Doorgaans lukt dat binnen 5 minuten maar wanneer dat niet lukt, blijf ik langer zitten. Altijd heb ik een steen in mijn handen of stop ik een steen in mijn meditatiekussen. Stenen ondersteunen ons tijdens de meditatie en kunnen ons een beetje een ‘kant op duwen’. Hiermee bedoel ik dat als ik meer inzicht wil in iets, ik kies voor een lodoliet en de energie van deze steen mij helpt om inzichten te krijgen tijdens een meditatie. Wanneer ik meer in balans wil zijn, kies ik voor een bergkristal en voor gewoon rust in mijn hoofd kies ik voor een amethist. Iedere steen heeft een eigen energie en dat is ontzettend handig om te gebruiken tijdens een meditatie.

Tip 2: Mandala’s maken

Een mandala maken van stenen is altijd leuk om te doen. Mandala betekent cirkel of wiel en dat is ook wat je gaat maken: een cirkel van stenen. Het is eigenlijk een meditatie oefening en maakt je rustig. Daarnaast zorgt een mandala ervoor dat je gedachtes kan ordenen, inzichten kan verkrijgen en het helpt om je concentratie te oefenen. Het is de bedoeling dat je alleen bezig bent met de mandala en helemaal in het Nu bent. Pak al je stenen en maak er iets moois van, want mandala’s zijn ook een teken van schoonheid!

Tip 3: Stenen dagelijks dragen

Iedere dag een steen in je broekzak, in je tas, in je bh of als hanger om je nek. Heel normaal in stenenland. Toch zou ik niet iedere dag dezelfde steen dragen. Iedere dag is weer uniek, voel jij je anders en doe je regelmatig wat anders. Dat betekent dat je iedere dag een steen moet kiezen uit je verzameling en ik maak hier graag een klein ritueel van.

Voordat je van huis weg gaat (of doe dit de avond van te voren) ga je voor je stenen staan, doe je je ogen dicht en ga je even aarden. Zet beide voeten stevig op de grond en ervaar de grond echt even. Voel hoe de grond voelt, wiebel met je tenen en voel dat je echt stevig staat. Vervolgens doe je je ogen open en de eerste steen die er echt uitspringt, dat is de steen die je bij je gaat dragen. Het kan zijn dat je een paar dagen achter elkaar dezelfde steen draagt of dat je iedere dag een andere steen draagt. Je intuïtie zorgt ervoor dat de steen die bij je past, als eerste zal opvallen. Ook een handige manier om stenen uit te kiezen als je stenen gaat kopen. In een winkel en online, de steen die jou opvalt, is de steen die je moet hebben.

Iedere dag iets doen met je stenen, het is niet zo lastig of ingewikkeld maar wel heel erg fijn. Zij zijn er om ons te helpen met hun energie.

Deel dit verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.