Blog

Chakra’s pendelen

Een andere manier om te ontdekken welk of welke chakra’s uit balans zijn is door een pendel te gebruiken.
Pendelen kan je eigenlijk met alles wat aan een koordje kan hangen, maar een echte pendel werkt wel heel erg fijn. Deze heeft vaak onderaan een punt zodat je heel goed kunt zien of hij wel of niet beweegt, soms is de beweging maar minimaal en toch van grote betekenis.

Een pendel kiezen

Een pendel kiezen doe je met gevoel. Kies een pendel die jou aantrekt, van hout, metaal of edelstenen. Natuurlijk zou ik kiezen voor een edelsteen en ik verkoop dan ook verschillende pendels in de webshop van Dyona omdat ik de beste ervaringen heb gehad met pendels van edelstenen. Kies een edelsteen die je mooi vind of die past bij de situatie. Een bergkristal is trouwens altijd goed, die heeft een pure energie. Chakra’s uitpendelen bij jezelf is erg lastig, maar bij een ander heel handig om te doen. Iedereen kan trouwens pendelen, maar wat oefenen kan geen kwaad!

Stap 1

Zorg ervoor dat je zelf in balans bent. Even van te voren douchen en/of mediteren is aan te raden! Sta je momenteel niet lekker in je eigen energie? Laat het pendelen dan aan een ander over. Diegene die pendelt moet in ieder geval een enigszins goede en gebalanceerde energie hebben om dit te doen.

Stap 2

Vraag aan de pendel wat zij doet wanneer er een geblokkeerde energie is. De beweging die de pendel op dat moment maakt is die van geblokkeerde energie. Beweegt de pendel niet? Dan is dat je antwoord als een chakra geblokkeerd is. Vraag ook wat de pendel doet als de chakra in balans is en als je wat ervaring hebt met het pendelen van de chakra’s kan je ook vragen wat de pendel doet als de chakra overactief is.

Stap 3

Begin bij het wortelchakra en ga langzaam naar boven totdat je bij het kruinchakra bent. Blijf boven iedere chakra met de pendel totdat je een beweging ziet of het antwoord weet. Heb je het gevoel dat het niet helemaal lukt? Ga weer terug naar stap 2 en stel de vragen nogmaals aan de pendel.

Stap 4

Wanneer je eenmaal alle chakra’s hebt gehad, heb je een duidelijk beeld gekregen hoe de energie van de chakra’s is. Tijd om ze in balans te brengen. Meer informatie daarover vind je hier.

De chakra’s uitgelegd
Hoe breng ik mijn chakra’s in balans?
Welke steen kies ik om een chakra in balans te brengen?
Chakra meditatie
Chakra’s pendelen
Wortelchakra – Sacraalchakra – Zonnevlechtchakra – Hartchakra – Keelchakra – Derdeoog chakra – Kruinchakra

Deel dit verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.