Blog

Chakra’s in balans brengen

Met edelstenen kan je de chakra’s ontzettend goed in balans brengen. Natuurlijk is het dan wel handig om te weten hoe je dat doet. Een handige manier is om gebruik te maken van chakra sets. Dit zijn 7 stenen en iedere steen is speciaal voor één chakra. Deze stenen zorgen ervoor dat een chakra weer gaat draaien en stromen zoals hij hoort te doen. Je legt de stenen op de chakra’s en mediteert terwijl ze op je liggen. Ook kan je ze onder je matras leggen en er een nachtje op slapen. Verschillende chakra sets vind je hier. Maar eerlijk is eerlijk… Dit werkt goed wanneer de chakra’s niet ontzettend uit balans zijn. Is dat wel zo? Lees even verder.

Wanneer een chakra flink uit balans is en je dus veel last hebt van de klachten zoals hier beschreven, ga je dit chakra in balans brengen.

Nog meer tips om met stenen je chakra’s in balans te brengen: 

– Ademhaling is alles! Pak de steen die past bij deze chakra, bijvoorbeeld een amethist voor het derdeoog chakra. Houdt deze steen met beide handen tegen het chakra aan en adem een paar keer rustig in en uit. Alles begint bij een rustige, gelijkmatige en stabiele ademhaling.

– Affirmaties zijn een grote kracht! Zeg de affirmatie die past bij de chakra drie keer hardop nadat je bijvoorbeeld de ademoefening van hierboven hebt gedaan. Deze affirmaties vind je bij de chakra’s die ik hier heb beschreven . Bij het derdeoog chakra vind ik bijvoorbeeld de affirmatie “Ik ben in verbinding met mijn intuïtie” heel erg fijn.

–  Stenen dragen! Zorg dat de steen die past bij de chakra zich dicht bij de chakra bevind. Zo kan je bijvoorbeeld voor je wortel- en sacraalchakra de steen goed in je broekzak doen. Voor het hartchakra is een hangertje heel handig of voor de vrouwen onder ons kan je steen in je bh stoppen. Valt deze er snel uit? Ga voor een hangertje en naai deze vast aan bijvoorbeeld je bh of topje. Stenen kan je doorgaans prima een paar dagen bij je dragen. Bepaal na een paar dagen of de steen nog steeds bij je past of dat je een andere steen nodig hebt voor een ander chakra.

 – Verbind je dagelijks leven met chakrawerk! Ieder chakra heeft een bepaalde invloed op ons, geestelijk en lichamelijk. Ik heb bij alle chakra’s verschillende activiteiten beschreven die je kunt uitproberen om zo je chakra in balans te brengen. Uiteraard houdt je hierbij de stenen die passen bij de chakra bij de hand.

De chakra’s uitgelegd
Hoe breng ik mijn chakra’s in balans?
Welke steen kies ik om een chakra in balans te brengen?
Chakra meditatie
Chakra’s pendelen
Wortelchakra – Sacraalchakra – Zonnevlechtchakra – Hartchakra – Keelchakra – Derdeoog chakra – Kruinchakra

Deel dit verhaal: