Blog

3 tips om te aarden

Met stenen werken betekent werken vanuit je intuïtie, maar ook vanuit verstand en wetenschap. De energie van stenen is niet alleen ‘gevoelsmatig’ goed te verklaren, maar wetenschappelijk gezien ook. Ik vind het erg belangrijk dat de kennis hierover verspreid wordt. Er zijn zoveel dingen wetenschappelijk te verklaren als het gaat om de stenen. Hiermee kan de hele edelstenentherapie uit het ‘zweverige’ hoekje gehaald kan worden. Vandaag kun je lezen over het ‘Aarden’.

Als je goed geaard bent, ben je in balans, voel je je fit en heb je genoeg energie. Niet geaard zijn betekent dat je energetisch uit balans bent. Dat merk je aan de signalen die je lichaam geeft. Hoofdpijn, buikpijn maar ook slecht slapen kunnen symptomen zijn van energetisch disbalans. Natuurlijk hoort ziekte hier ook bij. Bij chronische ziekte kan je alsnog goed geaard zijn en toch ziek. Je lichaam leert omgaan met het ziek zijn en stelt zijn energie daar op in.

Het niet geaard zijn wordt doorgaans verholpen door op blote voeten te lopen, naar het strand te gaan of door in het bos te wandelen. Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat nou kan? Dat je van een dagje strand zo enorm opgeladen kan zijn en je dit vaak de volgende dag na een lange werkdag weer kwijt bent? Daar komt de wetenschap om de hoek kijken, met atomen en ionen.

Atomen en Ionen

Een atoom heeft altijd evenveel elektronen (negatief geladen ionen) in zich als protonen (positief geladen ionen) wanneer hij in balans is. Alles op de wereld bestaat uit atomen, ook wij. Dus als onze atomen in balans zijn, zijn wij in balans. Magnetrons, computers, telefoons en andere voorwerpen die straling afgeven zorgen ervoor dat wij negatieve ionen verliezen. De protonen, de positieve ionen, vieren dan dus hoogtij. Helaas heeft dat, ook al doet de naam anders vermoeden, een negatief effect op ons. Zonder negatieve ionen zijn we uit balans. Verwar ‘negatief’ niet met iets slechts: het is gewoon de andere kant van de medaille. Protonen en elektronen heb je beide nodig. Ze zijn beiden goed voor ons, mits in balans.

Negatieve ionen zorgen ervoor dat wij meer serotonine (het gelukshormoon) aanmaken. Dit is een hormoon dat helpt tegen depressie, stress en ons energie geeft. In ons huis en vaak op ons werk worden we constant blootgesteld aan die protonen, positieve ionen, en onze balans raakt zoek. Elke dag naar het bos gaan kan natuurlijk (en in het bos wonen is helemaal handig), maar een andere manier is het hebben van stenen in huis die negatieve ionen afgeven in het huis. Hierdoor is de balans er weer en die balans werkt ook door op jou.

‘Aarden’ was nog nooit zo gemakkelijk!

Ik heb 3 tips van methoden, die negatieve ionen in je huis brengen, en daarmee je huis en dus ook jou in balans brengen.

Zwarte toermalijn: Dé steen als het gaat om het in huis brengen van negatieve ionen. Deze steen helpt tevens om de energie in huis te zuiveren, beschermt je tegen straling en helpt je gronden. Meer informatie over zwarte toermalijn vind je hier.

Hematiet: Leg deze steen niet in de buurt van een computer, deze steen is magnetisch. Maar hij is heel handig voor het brengen van de negatieve ionen in je huis. Meer informatie over hematiet vind je hier.

Witte salie: Door witte salie aan te steken, uit te blazen en de rook door het huis heen te laten waaien creëer je negatieve ionen in huis. Salie wordt ook veel gebruik om geesten en eventuele negatieve energie die is blijven hangen na ruzies of ziekte het huis uit te sturen. Daarnaast is salie ook een luchtzuiveraar. Meer informatie over witte salie vind je hier.

Doe je voordeel met bovengenoemde tips en voel en ervaar of je je nu beter geaard voelt!

Deel dit verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.